Tule tekemään Sovintoa!

Sovinto2019- hankkeen tavoitteena on luoda edellytyksiä rikostaustaisten oman teatterin, Porttiteatterin esityksille 15 – 17.4.2019 Suomenlinnan kirkossa. Yhteisöteatterin toimintatapaan nojaava esitys on Suomenlinnassa nyt olevien, sieltä vapautuneiden sekä muiden rikoksiaan sovittavien ja jo sovittaneiden kädenojennus sadan vuoden yli kaikille noina vuosina kovia kokeneille suomalaisille.

Porttiteatterissa ymmärrämme olevamme mukana sadan vuoden takaisen tragediamme uhrien muistamisessa, ja osa uutta vaihetta menneisyytemme ymmärtämisessä. Suomenlinna on tässä suhteessa poikkeuksellinen paikka, sillä ison vankileirin paikalle on nytkin monesti syrjäytetty ja leimattu kansanosa sovittamassa rikoksiaan. Porttiteatteri avaa jälkipolvien symbolisena tekona 14.3.1919 suljetun vankileirin portit, joiden takana oli enimmillään 10 000 punavankia.

Suomenlinnalla on monikerroksinen historia, ja se on UNESCOn maailmanperintökohde. Se on ollut varuskuntasaari niin Ruotsin, Venäjän kuin Suomenkin armeijoille, Suomenlahden lukko. Saarella on tätä nykyä myös Suomenlinnan vankila, jonka taustalla on pakkotyölaitos – sekä  vankileiri. Sinne rakennettiin 1848 venäläisen varuskunnan tarpeisiin ortodoksikirkko, joka muutettiin 1920- luvulla luterilaiseksi kirkoksi  –  Porttiteatterin tulevien esitysten näyttämöksi.

Tule mukaan Sovinto2019- hankkeen toteuttamiseen!

Yksi tapa on osallistua elokuussa aukeavaan joukkorahoituskampanjamme, joka tarjoaa erilaisia tapoja olla mukana. Kaikki muukin tuki on tervetullutta. Omin voimin emme tästä selviä! Ota yhteyttä!

Hankkeen suojelijana on arkkipiispa (emeritus) Kari Mäkinen.

Porttiteatteri ry

Porttiteatterin taustayhteisöt: Suomen Kansallisteatteri, Suomen Mielenterveysseura, Suoja-Pirtti ry, Kriminaalihuollon tukisäätiö, KRIS Etelä-Suomi, Rikosseuraamuslaitos, Helsingin diakonissalaitos, Rikoksentorjuntaneuvosto