ARMO(A)

ARMO(A)- esitys tekee näkyväksi vankilataustaisten esiintyjiensä kokemuksia ja käsityksiä armosta ja armottomuudesta. Se tarkastelee armoa ja armottomuutta itseämme, läheisiämme, vihamiehiämme sekä tuntemattomia kohtaan ja jakaa loputtomasti mahdollisuuksia yrittää uudestaan sekä armonantajana että sen vastaanottajana.

Esitys pohtii armon ja armottomuuden kokemuksia arkisissa tilanteissa, hädän hetkellä sekä pitkissä henkisissä ja hengellisissäkin prosesseissa. Armoa ei tarvitse ansaita eikä kukaan ole ansainnut armottomuutta, silti esityksen mahdottomassa ja haavoittuneessa maailmassa niin kovin moni on jäänyt armoa vaille. Esityksessä ihminen hyväksytään ja hylätään vuoron perään. Toisinaan armo pukeutuu sädekehään ja siipiin, ja toisinaan se nauraa kolkkoa ja ilkikurista nauruaan.

Porttiteatteri on Suomessa ainutlaatuinen ammattitaiteilijoiden ohjaama ex-vankien teatteriseurue. Ennakkoluuloton, rohkea ja erityinen teatterikieli ja -ajattelu syntyy yhteistyössä kokemusasiantuntija-esiintyjien kanssa.

 

Ohjaus: Tuija Minkkinen

Rooleissa: porttiteatterilaiset

Musiikkivastaava: Sanna Salmenkallio

Dramaturgi: Titta Minkkinen

Esitys nähtiin Paavalin kirkossa hiljaisella viikolla 10.-12.4.2017. Armon teema nousee uskonpuhdistuksen juhlavuoden pohjalta. Esitys on uskonnollisesti sitoutumaton.